brunmala.jpgdalaflyget.jpghalmstad.jpghemavan_airport.jpghärjedalen.jpghöga_kusten.jpgjannes.jpgjonkoping.jpgkalmar_oland.jpgkronan.jpgksdarprt.jpglapland.jpglinkoping_airport.jpglycksele.jpgmarincenter-logo.jpgnorrkoping_airport.jpgrob_engstrom.jpgsmaland_airport.jpgsouth_lapland_airport.jpgsundsvall.jpgängelholm.jpgörebro.jpg
”Flygskatten gör mer skada än klimatnytta”

”Flygskatten gör mer skada än klimatnytta”

Flygskatten gör mer skada än nytta!

Regeringen motsäger sig själv i den aktuella utredningen om att införa en flygskatt. Syftet med den sägs vara att få en positiv klimateffekt utan att negativt påverka regional tillgänglighet, tillväxt och utveckling. Utredaren konstaterar dock att en flygskatt har högst begränsad effekt för att skapa lägre klimatpåverkan. I stället riskerar den att få negativa tillväxteffekter. Självklart bör inte någon flygskatt införas.

I kommittédirektiven anges syftet – skapa positiva klimateffekter för Sverige utan negativ påverkan på tillgänglighet och regional utveckling. I uppdraget ingick inte att utreda lämpligheten med en flygskatt, det vill säga värdera de konsekvenser den skulle få på regional utveckling och tillväxt. Det gör att betänkandets värde som beslutsunderlag kan ifrågasättas.

Utredaren menar att flygskattens påverkan på Sveriges koldioxidutsläpp skulle bli marginell. Samtidigt skulle skatten få Sverige att exportera utsläpp till andra länder, när flygbolagen riskerar flytta delar av sin produktion.

Tillgången till flygplatser är ofta avgörande när företag väljer att investera eller nyetablera sig i en region. Flygets snabbhet, pålitlighet och räckvidd gör det till det mest realistiska alternativet för de flesta passagerare. Våra flygplatser ligger vid städer med större industrier, småföretag, universitet och offentlig verksamhet - alla i behov av flyg. Analysföretaget WSP beräknar att skatten skulle leda till ett minskat antal passagerare med 700 000 – 1,2 miljoner, att 3 700–7 000 arbetstillfällen skulle försvinna och att nettoförlusten för Sveriges BNP bara under det första året kan uppgå till 4 miljarder kronor, intäkterna från flygskatten inräknat. Färre resenärer skulle vara negativt för sysselsättningen och näringslivets konkurrenskraft i Sverige.

http://www.sn.se/debatt/debatt-flygskatten-gor-mer-skada-an-klimatnytta/

 

 

 

 

 

 

 

space

 

 

Aktuellt

Avtalskund utökar sin Support för att kunna ge fulländad service
Under april- okt utökar Dalaflyget(Borlänge) sina destinationer till Rhodos & Mallorca. För att kunna ge…
Läs mer
Ny avtalskund
Vi välkomnar MarinCenter i Loftarhammar som ny avtalskund. Den kompletta marinan på ostkusten www.marincenter.se Marincenter…
Läs mer
”Flygskatten gör mer skada än klimatnytta”
Flygskatten gör mer skada än nytta! Regeringen motsäger sig själv i den aktuella utredningen om…
Läs mer
KLM utökar kapaciteten från Linköping City Airport.
KLM utökar kapaciteten från Linköping City Airport. På grund av hög efterfrågan ökar Air France…
Läs mer
Grattis Växjö Småland Airport till ny Destination!
Grattis Växjö Småland Airport! Till Er Nya Flyglinje/Destination Skopje i Makedonien. Med Wizz Air. Flyglinjen…
Läs mer
Grattis Norrköpings flygplats! Dubbla avgångar till München
 Grattis Norrköpings flygplats! Dubbla avgångar till München Bmi regional tillsammans med Lufthansa fortsätter att satsa…
Läs mer

Våra tjänster

Vi erbjuder våra kunder traditionella IT- konsulttjänster så som

Stöd vid upphandling

Noggrann Inventering av hårdvara och dess funktioner. Tar fram dem mest ekonomiska lösningen för varje företag.

IT Inventering

Innebär att vi gör en noggrann inventering av alla IT relaterade avtal och Kostnader i dagsläget på företaget. Kartlägga nuvarande anpassningar ur ett IT perspektiv

Design & uppsättning av infrastruktur-server

Genom noggrann inventering och intervjuer av er personal och ledningsgrupp får vi en förståelser av er arbetsmetodik t.ex. fjärråtkomst behov.

IT support & underhåll av PC inkl. dess periferi

Här jobbar vi med löpande service på klienter, avser både hård & mjukvara.

Hus tekniker

Löpande stöttning av IT drift när behovet av att anställa inte finns.

IT Chef

Vi stöttar befintliga IT tekniker och ledningsgrupp.

Semester/ledighetsbackup

Den perfekta backupen för er som i grunden har tjänsten hustekniker vilket är ett grundkrav för denna tjänst.

Office 365 Molntjänst

Arbete var som helts, när som helst, på valfri enhet. Office 365 är redo när du är de.

Referenser

 • Flygplatser vi jobbar med

  Flygplatser vi jobbar med

  Brightline har jobbat mot flygbranschen sen de startade 2003. Idag har vi fått förtroendet att jobba med flertal av Sveriges flygplatser när de gäller driftgaranti vid check-in och Gate miljön. Men även andra delar som nätverk, installationer av olika system. Men framförallt finnas tillgängliga, när de väl behövs.

  Läs mer

 • Kunder

  Kunder

  Vi har ju en branschvana från flyget men vi jobbar idag även men andra olika branscher, vilket är väldigt roligt. Idag stöttar vi våra kunder vid olika behov som upphandlingar, ombyggnation av nätverk, programinstallationer, men vi hjälper även till med de dagliga support ärendena.

  Läs mer

 • Samarbetspartner

  Samarbetspartner

  Våra samarbetspartners gör så vi växer på marknaden och blir ett starkare namn. Våra samarbete gör att vi kan hjälpa våra kunder snabbare och jobba effektivare. Kunna ge de tryggheten till kunderna som vi står för. Förtroende är något man bygger upp tillsammans.

  Läs mer

Kontakta oss

Här finns allt du behöver för att komma i kontakt med oss.

Klicka här

Kontakta oss

013-21 85 60
Brightline
Fridtunagtan 2, 582 12 Linköping
support@brightline.se

Utvalda länkar

Tjänster
Paketlösningar
Support
Referenser