brunmala.jpgdalaflyget.jpghalmstad.jpghemavan_airport.jpghärjedalen.jpghöga_kusten.jpgjannes.jpgjonkoping.jpgkalmar_oland.jpgkronan.jpgksdarprt.jpglapland.jpglinkoping_airport.jpglycksele.jpgmarincenter-logo.jpgnorrkoping_airport.jpgrob_engstrom.jpgsmaland_airport.jpgsouth_lapland_airport.jpgsundsvall.jpgängelholm.jpgörebro.jpg

Molntjänster, innebär att program, lagring, datorresurser och andra IT-relaterade funktioner finns på servrar utanför företaget och nås från alla ställen där du och dina medarbetare har tillgång till en internetuppkoppling.
Det kan innebära att ditt företag inte behöver göra lika stora investeringar i IT-utrustning och även kunna spara in på drift och underhållskostnader till företaget. Du får också koll på versioner av programvaror.

För att veta vad som är optimalt för just er företag så hjälper vi givetvis med att ta fram ett förslag för er. Var vänlig och kontakta oss.

Ett ord som ofta förekommer i samband med molntjänster är virtualisering. Virtualisering innebär att man abstraherar en datorresurs med tillhörande lagring och nätverkskoppling i form av en ”virtuell maskin”. Molntjänsten definierar hur de virtuella resurserna är fördelade, levererade och presenterade. Virtualisering är inte ett krav om du vill använda molntjänster, men om företaget har virtualiserat sina resurser på ett genomtänkt sätt blir det lättare för er att anpassa resurserna efter företagets växande behov.

Den kanske enklaste typen av molntjänster är datalagring.

Med lagringstjänster som tex OneDrive får medarbetarna tillgång till sina filer och dokument var som helst, så länge de har en internetuppkoppling. Med en hårddisk i molnet slipper du tänka på säkerhetskopiering av dina filer, och du behöver heller inte köpa och underhålla hårddiskar lokalt.

En annan fördel är att medarbetarna enklare kan dela filer med varandra. Arbetar ni i Office-programmen finns inbyggt stöd i OneDrive för att samarbeta i samma dokument.

Det är också enklare att testa om program och tjänster funkar för just er verksamhet, då ett prenumeration bara är att säga upp.

En vanlig fråga som dyker upp när man pratar om molntjänster är hur man vet att all data är säker när den inte ligger innanför företagets fyra väggar.

Det viktigaste att tänka på är att välja en leverantör som ni litar på. Med Office 365 tar Microsoft säkerheten och regelefterlevnaden till nästa nivå. Nu får du ännu bättre kontroll över datasäkerheten och regelefterlevnaden, tack vare inbyggd sekretess och transparens samt förfinade användarkontroller.

Det är lätt att förstå varför det här är det säkraste Office – någonsin.

Teoretiskt sett: ja. Men det beror samtidigt helt och hållet på företagets behov. De flesta vanliga funktioner, så som lagring, dokumenthantering, kommunikation, planering, fakturering och betalning, finns idag som molntjänster. Företagsspecifika program och tjänster går att installera på virtuella maskiner vars resurser går att utöka vartefter behoven ökar. Det viktiga blir att försäkra sig om att medarbetarna har en snabb och stabil tillgång till internet och att de utrustas med ändamålsenliga enheter. Den som ska skriva mycket behöver kanske en bärbar dator, medan den som ofta befinner sig på resande fot istället jobbar bättre med en surfplatta som Apples iPad eller Microsofts Surface.

Kontakta oss

013-21 85 60
Brightline
Fridtunagtan 2, 582 12 Linköping
support@brightline.se

Utvalda länkar

Tjänster
Paketlösningar
Support
Referenser